Witamy!

Ośrodek Centralnego Szkolenia Maszynistów we Wrocławiu jest najstarszą placówką tego typu w kraju, działającą od 1950 roku. Obecnie OCSM działa w oparciu o najnowsze Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 20 września 2001 r. "W sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy podczas eksploatacji maszyn i innych urządzeń technicznych do robót ziemnych, budowlanych i drogowych" (Dz.U. Nr 118 z 15.10.2001 r., poz. 1263).



Prezentacja możliwości elektrowozu ET22 spółki PKP Cargo

Przy Ośrodku działalność prowadzi Państwowa Komisja Egzaminacyjno-Kwalifikacyjna, która po zakończonym kursie egzaminuje słuchaczy i nadaje państwowe uprawnienia maszynistów ewidencjonowane w Centralnym Rejestrze Operatorów w Warszawie.

Ponadto OCSM posiada możliwości organizacyjno-prawne do przeprowadzenia szkolenia na terenie działalności Waszego zakładu pracy, pod warunkiem zorganizowania 15-osobowej grupy. Kursy w OCSM rozpoczynać się będą zawsze w pierwszy poniedziałek miesiąca.

Październik 2017 Maj 2017 Grudzień 2016 Styczeń 2016 Grudzień 2015 Październik 2014 Sierpień 2014 Lipiec 2014

Wymagania sanitarne a logistyka produktów mięsnych

2016-12-03 | Karolina Poznańska

frazy kluczowe: transport, logistyka, spedycja

W dzisiejszych czasach, rozwój gospodarczy pociąga za sobą rozwój niemal wszystkich branży przemysłowych i usługowych. Również stwierdzenie można to przypisać do rozwoju logistyki. Niemal każde przedsiębiorstwo produkcyjne musi współpracować z firmą zewnętrzną, która dokona transportu jego produktów do miejsc sprzedaży docelowej. Aby wybrać taką firmę, należy sprawdzić, czy spełnia ona wszelkie wymagania sanitarne. Jeśli produkujemy towary świeże z branży spożywczej wówczas potrzebna jest nam usługa transportu produktów szybko psujących się. Wybór solidnego partnera nie zawsze jest łatwy. Zwłaszcza jeśli ma to być logistyka produktów mięsnych. Jeśli jesteśmy producentem wędlin lub innych świeżych mięs, musimy mieć pewność, że usługa transportu produktów szybko psujących się, oferowana przez firmę transportową spełnia wszelkie niezbędne wymagania sanitarne.

Jak zatem najlepiej wybrać firmę, która zajmie się realizacją zleceń z tego obszaru? Najlepiej jest sprawdzić, jakie opinie ma brana przez nas pod uwagę firma. Jeśli logistyka produktów mięsnych i usługa transportu produktów szybko psujących się jest wysoko oceniana przez innych klientów tej firmy transportowej, warto wziąć ją pod uwagę. Z pewnością nasz kontrahent musi przedstawić wszystkie certyfikaty poświadczające, że spełnia on normy, jakie stawiają przed nim wymagania sanitarne.

Warto sprawdzić również, czy logistyka produktów mięsnych jest w zakresie obowiązków tej firmy już przez długi czas. Jeśli usługa transportu produktów szybko psujących się jest w ofercie tej firmy od wielu lat, możemy mieć pewność, że będzie to solidny kontrahent, który zna wszystkie wymagania sanitarne i spełnia je podczas wykonywania przewozów. Zanim podpiszemy umowę, warto przeprowadzić spotkania z kilkoma innymi firmami, żeby wybrać ofertę która będzie również najbardziej korzystna cenowo.

Jedną z czołowych polskich firm specjalizujących się w logistyce mięsa i innych produktów świeżych jest Fresh Logistics - spółka grupy Raben.

'

W obiektywie
transport
logistyka
spedycja

Warto zobaczyć: